L'Ermita de Puigcerver aposta per l'energia solar

energia solar fotovoltaica ermita Tarragona

Les possibilitats que ens ofereixen les energies renovables són gairebé infinites a l'hora d'arribar a qualsevol indret. Un exemple molt clar és l'Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, ubicada a la província de Tarragona i en un enclavament privilegiat apartat de nuclis urbans, a la part alta de la serra del mateix nom, a 787 metres d'altitud i just en la partició entre el terme municipal d'Alforja i el de Riudecols. Aquesta posició geogràfica li suposa dificultats per accedir a l'energia de la xarxa elèctrica.

Fins al moment, el santuari se subministrava amb l'energia que produïa mitjançant un grup electrogen de gasoil i ara, amb els serveis contractats a Vilalta Corp., ha optat per les energies renovables, instal·lant plaques fotovoltaiques en la teulada del temple per tal de poder prescindir del sistema utilitzat fins al moment.

Amb aquesta instal·lació, l'ermita disposa d'un sistema d'autogeneració i autoconsum d'electricitat totalment sostenible, sense dependre de combustibles fòssils i amb un flux d'energia constant.

De la notícia en van fer ressò els mitjans locals i anunciaven un petit acte d'inauguració que va comptar amb la presència de representants de Vilalta Corp. Greenergy i membres de la Junta de l'Associació d'Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de Puigcerver. 


17/3/2021

Tornar al llistat